fredag, januari 05, 2007

Den här drogen.

Igen.

Jag har hört sedan högstadiet att hasch inte är farligt.. Detta grundat på att man inte kan ta en överdos. Och det kan man ju med alla andra droger och alkohol (människor drar då mer än gärna slutsatsen att alkohol är farligare än hasch). Sant, man kan inte ta en överdos, men det gör inte drogen ofarlig. Varför förknippas farlig med dödlig?

farlig farligt farliga adj.

som innebär fara; riskabel, äventyrlig

Jag orkar inte ge mig in i debatten igen, så snälla säg inte emot mig. Jag kan säga att ingenting kan ändra min ståndpunkt. Framför allt inte nu. Hasch förstör människors psyke. Hasch kan förstöra deras liv, deras förmåga att hantera vardagen, känslor och humör. Hasch kan förstöra relationer och kan framkalla missförstånd och paranoia. Jag har sett det. Flera gånger.

Du dör inte av att hoppa från 13 våningen heller. Du dör av att du landar. Hårt.
/E

8 kommentarer:

Anonym sa...

människor drar för många slutsatser... alltid åt det håll som gynnar dom, super man är hasch farligt och haschar man är spriten farlig... gör man båda då blir man farlig... själv skall jag börja anamma en mer djurisk metod för att döda hjärnceller som jag lärt mig av ett djur, nämligen hackspätten. billigare berusning får man leta efter... tackar, emil

Anonym sa...

jag vet att du inte vill debattera men det här är bara ren fakta, jag håller med dig till fullo! MEN alkohol är klassat som farligare än hasch, och det är inte bara pga att man kan ta en överdos... Klart att du inte kommer ändra din åsikt det tycker jag inte heller, din vän har trots allt gått bort och det är orättvist.. Du är en stark tjej med bra åsikter.. Hoppas du mår bättre snart! Mvh Åsa

Emilie sa...

Visst kan det vara så. Pest eller kolera. Det är väl bara att välja. Jag har letat forskning och fakta som stöder tesen att alkohol är farligare, men inte hittat någonting relevant. Jag vill ha en trovärdig källa. Även om det egentligen inte spelar någon roll. Människor väljer sällan det ena eller andra. Hasch+Alhohol är ingen vacker kombination det heller.
Tack
/E

Anonym sa...

Den brittiska regeringsutredningens ranking över de 20 farligaste drogerna. Listan är enligt The Independent den första i sitt slag och baseras på vetenskaplig fakta kring drogens skadlighet på både individen och samhället.

1: Heroin
2: Kokain
3: Barbiturater (starkt beroendeframkallande sömnmedel)
4: Illegalt metadon
5: Alkohol
6: Ketamin (används legalt i sjukvården som narkosmedel)
7. Bensodiazepiner (används även legalt som lugnande medel)
8: Amfetamin
9: Tobak
10: Buprenorfin (används även legalt vid drogavvänjning)
11: Cannabis
12: Flyktiga lösningsmedel
13: 4-MTA (ecstasyliknande)
14: LSD
15: Metylfenidat(amfetaminliknande)
16: Anabola stereoider
17: GHB
18: Ecstasy
19: Alkylnitriter (poppers)
20: Kat

källa:
http://news.independent.co.uk/uk/health_medical/article1207619.ece

Men sen är det även så att vi är individer så allt är ju inte likadant som för den ena som den andra.. En bra sida i alla fall tycker jag du kan ju titta på den!

Ha en trevlig helg MVH ÅSA

Emilie sa...

Jag inser att jag tydligen gett mig in i ännu än debatt.
Det är fler som dör av alkohol än av hasch. Det är ju självklart. Lika så självklart att fler dör av tobak än av hasch, eftersom fler röker tobak. Ingen kan bevisa att ett självmord beror på hasch..eftersom personen inte dog av hasch, utan för att hasch bröt ner individens psyke. Därför kommer inte sånna siffror med. Jag vill hävda att steget från alkohol till hasch är längre än steget från hasch till tyngre droger.
Egentligen undrar jag varför detta skulle vara relevant. Pest eller Kolera som sagt. När någon börjar med hasch så brukar personen inte sluta med alkohol. Kombinationen blir förödande. Jag skulle inte ta LSD för att det enl. listan är farligare än alkohol. Det verkar orimligt att amfetamin skulle vara mindre farligt än alkohol.. Listan verkar i huvudsak grundad på antalet dödsfall. Men vad vet jag.

Som du säger. Alla är individer. Man vet aldrig hur man kan komma att reagera på en drog. Allt går att missbruka.

Nu svär jag på att jag inte säger ett ord till.
Trevlig helg på dig också.

Emilie sa...

Jo. EN sak till. Vilka mängder togs listan fram utifrån? Är det farligare att dricka ett visst antal enheter alkohol/v än att röka ett visst antar g hasch/v? Det måste ju också spela in.

Anonym sa...

Det är mycket som spelar in, väldigt mycket.. Jag tänkter avsluta denna debatt genom att inte säga något mer än att jag har erfarenhet från att ha varit där själv och det är för mig den bästa faktan! men den debatten kan vi ta när vi träffas någon gång.. Får dåligt samvete att jag drog in dig i något du inte ville, hoppas jag inte gjort dig ledsen genom att få dig att tänka allt för mycket på din vän.. Mvh Åsa

Emilie sa...

Ingen fara Åsa. Ha inte dåligt samvete. Jag har haft den här diskussionen hundratals gånger och blir lite uppgiven då jag känner mig ensam i min övertygelse. Ändå tror jag att vi håller med varandra du och jag. Ta hand om Dig! Kram