söndag, september 24, 2006

Ännu En Söndag

Jag sov minst lika ytligt inatt. Snurrade runt i sängen och drömde konstiga saker. Idag ska jag plugga lite och kanske försöka komma ut i solen en sväng. Igår var jag omåttligt slö hela dagen och avslutade det hela med tacos och Mord I Sinnet.



Liza Marklund är en mycket smart kvinna.

/E

3 kommentarer:

Unknown sa...

Hej kära barn.
Jag förstår hur hon tänker...

Tyvärr håller jag inte med. Mitt fokus ligger på ett annat plan. Det är Inte samhällets sak att uppfostra våra barn.

Och Nix, jag är inte "ett kön" som förtrycker det andra med hot och våld för att få makt.
Fru Marklund använder billig mediateknik för lättköpta poänger.

I grunden handlar det om kärlek.

Vilken prioritet skall våra barn ha? Är de slagträ i maktdebatten; är de hinder i den enskilda människans plan för självförverkligande - eller är de den ultimata välsignelsen?

Tja, vad vet jag? Men jag vet vad jag tycker.

Love 'ya!

Pappa

Emilie sa...

Ja. Jag antar att du har rätt papps. Du brukar ha det. Men jag ser inte heller män som Ett kön som brukar våld för att få makt. Men jag tror att alla de individer som brukar våld gör detta för att få en känsla av makt. Uppenbarligen är det flest män som ägnar sig åt detta.
Nej, samhället ska inte uppfostra våra barn. Men kanske skapa bättre förutsättningar för föräldrar att lyckas. Jag tror inte på Fredrik Reinfelt i det avseendet. Jag tror inte att de blåa kommer skapa bättre förutsättningar för kvinnor när de inte kan erkänna en generell underordning. Det är där mitt fokus ligger. Den allmänna inställningen hos människor måste ändras. Jag orkar iaf inte se könsrollernas konsikvenser längre.

love u too.

Unknown sa...

All respekt!jag tror som bekant inte heller att M har lösningen på dessa problem.
...Men avfärdar den dualistiska tanken makt/underordning vad gäller mn/kvinna.

Too simple...

Kram,
H

ps. ändå är ju kvinnor faktiskt i de flesta avseenden överlägsna oss män - om jag får generalisera - men får reveny för det... ds.