fredag, oktober 21, 2011

Barnmaten

Fredag igen! Skönt med ett par dagar då vi är hemma båda två och delar på ansvaret kring Ester. Idag har vi haft en strålande dag som inleddes med att vi båda sov middag - direkt efter frukost! Skönt! Långpromenad i höstsol pch besök på Calles jobb med lite fika. Då var kaffehuvudvärken ett faktum, ett resultat av att jag sov istället för att dricka morgonkaffe.

Fredagsmaten är planerad och vin vore ju gott. Jag tycker dock att det är på tok för omständigt att besöka bolaget, så vatten är vad som bjuds.

Jag läser Claras och Ebbas blogginlägg om det här med barnmat och hur många blickar man har riktade mot sig som mamma, och hur många vill döma. Claras inlägg i debatten är verkligen relevant, jag kan inte säga det bättre själv; Granskas papporna under samma lupp?

Vi/jag lagar i huvudsak egen mat till Ester. Det tänker jag fortsätta med så länge det känns lättsamt och roligt. Jag lägger ingen prestige i det med tanke på hur lätt det är att koka och mosa lite potatis. Och nej, jag lagar inte egen mat i syfte att få andra mammor att känna sig sämre! Burkmat har hon fått ett par gånger när vi varit ute på oväntade äventyr över lunch. Och det går ju också bra, men är betydligt dyrare.

/E

Inga kommentarer: