tisdag, september 08, 2009

A(H1N1)

Jo, Ett inlägg om influensan för att undvika worst case scenario:

Visa lite jädra ansvar för samhälle och medmänniskor! Gå fasen inte till jobb/skola eller andra ställen nära många människor om du är sjuk*. De du smittar kanske inte klarar influensan lika bra som du. Det är inte kul att vara orsak till arbets-/klasskamratens behov av sjukhusvård sen.

Vaccinering är varje enskilds persons val! Tänk dock på att om du blir sjuk så smittar du (t.ex. dina barn som sedan smittar hela dagis, eller din partner som smittar hela dennes arbetsplats, eller din medstudent som smittar hela klassen, vilka i sin tur smittar hela biblioteket och de personerna smittar... ja ni fattar). Du orsakar smittspridning samt belastning på sjukvården och samhället! För som ovan; de du smittar kanske inte har samma skydd som du och klarar därmed en eventuell influensa sämre.


Första kursdagen för Lindy Hop. Det var askul!
/E


*fler kraftuttryck skulle kunna användas, men det ökar nog inte möjligheterna att nå fram med budskapet? Och visst, det är kasst med sjuklön, missade föreläsningar, VAB-dagar osv.. Men hallå, det är väl värre om dina nära blir assjuka?

Inga kommentarer: